معرفی نخستین پیمایش اینترنت اشیاء و موضوعات مورد پیمایش
نخستین دوره پیمایش اینترنت اشیاء ایران که برای شش ماهه دوم سال ۱۳۹۵ طراحی گردیده است از مهرماه سال جاری و همزمان با هفدهمین نمایشگاه بینالمللی تلکام ۲۰۱۶ آغاز گردید. بدین منظور از ابزارهایی چون مصاحبه حضوری و تکمیل پرسشنامه توسط شرکتهای فعال در حوزه IoT و حاضر در نمایشگاه مذکور استفاده گردید. در تدوین محتوای سوالات مصاحبه و پرسشنامه که ضمیمه گزارش حاضر گردیده است، از تطبیق نمونههای مشابه از جمله، پرسشنامه اتحادیه اروپا در زمینه پیمایش نوآوری، پرسشنامه IEEE، پرسشنامه وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا و ...، و در نهایت از نظر خبرگان بهره لازم برده شد. پس از بررسی بیش از ۲۴۰ شرکت حاضر در نمایشگاه مذکور، شرایط پیمایش برای ۴۸ شرکت احراز گردید. موضوع های اصلی که در این پیمایش مورد ارزیابی قرار گرفتند، عبارتند از:
مخاطب اصلی این گزارش سیاستگزاران، مدیران، متخصصین و فعالان در حوزه اینترنت اشیاء در کشور هستند. در بررسی هر یک از موضوع های اصلی مورد پیمایش، در صورت نیاز، اطلاعات مرتبط در خصوص وضعیت جهانی ارائه شده است. این امر با هدف افزایش تاثیرگذاری و شناسایی بهتر شرایط و نیازمندی های کشور انجام شده است. لذا در هر بخش سه موضوع اصلی زیر مورد بررسی دقیق قرار گرفته است.
برنامه پیمایش های آتی اینترنت اشیاء در سال ۱۳۹۵
در راستای شناسایی تمامی توانمندی های کشور در حوزه اینترنت اشیاء و عدم حضور تمامی شرکت های فعال در اکوسیستم اینترنت اشیاء در نمایشگاه تلکام ۲۰۱۶، برنامه هایی چون برگزاری نشست فعالان توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیمایشهای حضوری در محل شرکت و پیمایش گسترده در نمایشگاه های مرتبط برنامه ریزی شده است. بر این اساس پیمایش های زیر تا پایان سال ۹۵ اجرا خواهد شد.
دومین پیمایش اینترنت اشیاء در کشور در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک (الکامپ ۱۳۹۵) در هفته پایانی آذر ماه ۱۳۹۵ اجرا خواهد شد. این نمایشگاه با حضور تعداد بیشتری از شرکت های فعال در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور و تنوع فعالیت بالاتری اجرا خواهد شد.
این پیمایش جهت شناسایی فعالان و دغدغه های بازیگران مختلف در اکوسیستم اینترنت اشیاء در بخش های زیر انجام خواهد شد.
این پیمایش به صورت آنلاین برگزار خواهد شد و امیدواریم بتوانیم تعامل خوب و سازنده ای با بازیگران و فعالان بالقوه و بالفعل در اکوسیستم اینترنت اشیاء ایجاد شود تا شناسایی دقیقی نسبت به فعالیت های در حال انجام، شناسایی نیازهای توسعه این فناوری در کشور و تعیین اقدامات و برنامه های عملیاتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت پذیرد.
مرکزداده پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای وظایف ذاتی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری به عنوان میزبان و بستر توسعه پروژه های فناورانه در سطح کشور طی سالهای اخیر نقش فعال و پر رنگی ایفا نموده است و در حال حاضر قابلیت ارایه خدمات به داخل پژوهشگاه و مجموعه و نهادهای بیرونی را دارد.